آخرین بروزرسانی بهمن ۲۹ام, ۱۳۹۷ ۵:۵۳ بعد از ظهر
شهریور ۰۹, ۱۳۹۳ آرش شاهرخ سینما و تلویزیون 0
«شاهگوش» هم تمام شد؛ سريالي که از اواخر مهر سال گذشته در کنار ديگر محصولات شبکه نمايش خانگي به دست علاقمندان مي رسيد تا مخاطبان هر بار گوشه اي از معماي قتل رحمان کله پز را به تماشا بنشينند. در کنار آن، چيزي که مخاطبان را به پيگيري داستان ترغيب مي کرد، اتفاقات پيراموني قتل رحمان بود؛ به همراه يک مشت آدم «خوشحال» کلانتري 100 ملت و شخصيت هايي که پاي شان به پرونده باز مي شد. آدم هاي زيادي به داستان سريال داود ميرباقري آمدند اما معدودي گل کردند و خيلي از آنها اتفاقا پاشنه آشيل «شاهگوش» شدند. سريال بالا و پايين زياد داشت و حالا ميرباقري با اندوخته اي جديد براي «ماه تي تي» خيز برداشته و قول داده قدرتمندتر ظاهر شود… شش برداشت از «شاهگوش» را در اين مطلب بخوانيد.
– قاتل رحمان کيست؟
از زماني که يک پژو سبز لجني در گرگ و ميش يک روز کاري، رحمان کله پز را زير گرفت، همه هم و غم رييس کلانتري 100 ملت و به تبع آن مخاطبان «شاهگوش» يافتن قاتل است. شاخک ها وقتي تيزتر مي شود که پاي آدم هاي معروف و غيرمعروف زيادي به اين پرونده باز مي شود.ميرباقري با اين تمهيد همه را پاي ميز محاکمه نشاند و در حين بازرسي عيارشان را محک زد. در قسمت ماقبل آخر با مشخص شدن ماهيت پسر سردار (نماينده آقازاده ها) و مجري تلويزيون (نماينده آدم معروف ها) در قسمت پاياني اما جهت فلش از روي همه متهمان برداشته و به سمتي ديگر مي رود؛ به سمت کسي که تا الان هيچ ردي از او در سريال نبود و در همه اين مدت چند خيابان آن طرف کلانتري منتظر ماموران نشسته بوده. ميرباقري هيچ تصويري از قاتل نشان نمي دهد و فقط ما صداي او را مي شنويم. رمزگشايي از اين معني برعهده خود شما.
2-نظر مخاطبان درباره پايان «شاهگوش»
«شاهگوش» به واسطه حجم تبليغات و مانور زياد روي کاراکتر «شب نما» خيلي خوب شروع کرد اما در ادامه و با کشدار شدن داستان، بخش عمده اي از مخاطبانش را از دست داد. حالا هم مخاطبان وفادار سريال از پايان بندي آن چندان راضي نيستند.حالا بياييد مرور کنيم کامنت هايي را که در صفحه منتسب به «شاهگوش» در فيس بوک به اشتراک گذاشته شده اند. يکي از کاربران که خيلي عصباني است نوشته: «آخرش خيلي مسخره شد. نه خنجري پيدا شد نه قاتل معلومه کيه…» کاربر ديگري هم با طرح يک سوال نظرش را عمومي کرده: «برخلاف اون چيزي که توي «آنچه خواهيد ديد» قسمت 27 نشون داد، اصلا خانواده مقتول، قاتلو نديدن، خنجري پيدا نشد. اون اساتيد دانشگاه کي تبرئه شدن؟ دوستان لطفا جواب بديد اگه شما مي دونيد.» اين يکي خيلي عصباني بوده: «حيف اون پولي که ريختيم تو حلقتون.» در لابلاي کامنت ها چند نفري هم با گفتن «خسته نباشيد» از سازندگان تشکر کرده اند.
3- تايم سريال و مسئله اي به نام بيزينس
همانطور که خود ميرباقري هم در قسمت آخر اشاره مي کند، شبکه نمايش خانگي يک بيزينس است. جناب ميرباقري با علم به اين مسئله در «شاهگوش» يکي از قواعد مهم بيزينس را رعايت نکرد. او به عنوان نفر اول مجموعه بايد حواسش به تايم سريال مي بود و به اندازه هزينه درج شده روي محصولش، به مشتري جنس مي داد نه کمتر.
تايم «شاهگوش» بعد از چند قسمت از 75 دقيقه به مرور کم شد و حتي در برخي قسمت ها به 55 دقيقه مفيد هم رسيد! کف تايم يک فيلم در شبکه نمايش خانگي 90 دقيقه است؛ بنابراين شاهگوشي ها مي توانستند کل سريال را با کمي کوتاه کردن قسمت ها به جاي 28 قسمت در 14 قسمت نود دقيقه اي روانه بازار کنند. در اين صورت سريال هم بيهوده کش نمي آمد. سازندگان «شاهگوش» با پخش منظم سريال هم قواعد بيزينس را رعايت کردند و هم اعتماد مخاطبان را به دست آوردند اما از کم فروشي شان نمي توان به راحتي گذشت.
4- سوال هاي بي پاسخ شاهگوش
بله؛ عمده موفقيت و محبوبيت «شاهگوش» به واسطه کاراکترهاي جذاب آن مثل «شب نما»، «خنجري»، «زهره»، «خفته»، «سرخي»، «آب پرور» … و تقابل آنها بود اما سريال بيس اصلي اش را بر يک علامت سوال بنا نهاده بود. قاتل رحمان کله پز کيست؟ پيرو همين معما خيلي ها به قصه وارد شدند اما در پايان، سرنوشت غالب آنها بدون جواب رها شد… از آن سو همچنان براي مخاطبان اين علامت سوال وجود دارد که سرنوشت خنجري به کجا رسيد؟ خود ميرباقري بهتر مي داند که ايراني ها، قصه هاي کلاسيک با پايان مشخص را بيشتر دوست دارند و البته از سر هم بندي بيزار هستند! کاراکتر خنجري درست در اوج قصه به بدترين شکل حذف شد تا او هم به سرنوشت غالب کاراکترهاي محوري دچار شود. يکي از داستان هاي فرعي قصه ماجراي گم شدن کيف کاراکتر سيروس گرجستاني بود که آن هم با وجود پرداخت زياد، به نتيجه مشخصي نرسيد. از اين دست علامت سوال ها در «شاهگوش» فراوان است.
5- اوج ابي و سقوط شب نما
سايت «شاهگوش» سعي کرده از طريق طرح نظرخواهي هاي مختلف، مخاطبان را درگير سريال کند. آخرين مورد به انتخاب بازيگر محبوب مخاطبان اختصاص داده شده؛ نتيجه هم در نوع خود جالب است. طناز طباطبايي بازيگر نقش گندم با 28.8 درصد در صدر ايستاده و مهرداد صديقيان (ابي درويش) با 25.27 رتبه دوم را به دست آورده. اين در حالي است که صديقيان در چند قسمت آخر ظاهر شد. حميدرضا آذرنگ با نقش سرگرد سرخي 10.5 درصد آرا را به خود اختصاص داده و سبقتي چشمگير از مافوقش در سريال (اسد خفته) گرفته است. فرهاد اصلاني تنها 3.3 درصد رأي مخاطبان را به دست آورده. امتياز چهار درصدي رضا کيانيان (قاف کاف) به خاطر بازي اغراق شده اش طبيعي است اما شرايط سه بازيگر محبوب سريال يعني احمد مهرانفر (خنجري)، محسن تنابنده (شب نما) و هادي کاظمي (زهره) يک غافلگيري است. مهران فر 9 درصد امتيازها را کسب کرده و تنابنده و کاظمي هر کدام با دريافت 6.9 در پله بعدي ايستاده اند.
6- حرف هاي ميرباقري با چهره اي متفاوت
ميرباقري در قسمت پاياني با ظاهري متفاوت از هميشه روبروي دوربين نشسته و چند کلامي با مخاطبان سريالش گپ زده. صحبت او البته درباره ساختار و محتواي «شاهگوش» نيست و بر دو محور استوار است: يکي تاکيد بر کپي نکردن محصولات شبکه خانگي و ديگري رونمايي از سريال جديدش يعني «ماه تي تي». ميرباقري در پارت اول صحبتش به بحث دولتي بودن تلويزيون و نبود شبکه خصوصي اشاره مي کند و مي گويد: «ما در کشور شبکه هايي نداريم که مستقيما مردم در آن دخيل باشند. شبکه هاي ما عمدتا دولتي است… شبکه خانگي اين امکان را به وجود آورده که بتوانيم يک شرايط بينابين داشته باشيم…»بعد هم از مردم به خاطر کپي نکردن «شاهگوش» تشکر کرده و از توزيع سريال جديدش در آينده اي نزديک خبر داده است. ميرباقري اين وعده را هم داده که «ماه تي تي» با قصه جذاب تر و تکنيک قوي تر به دست مخاطبان برسد.
بهمن ۲۹, ۱۳۹۷ 0
بهمن ۲۸, ۱۳۹۷ 0
دی ۰۷, ۱۳۹۷ 0
دی ۰۶, ۱۳۹۷ 0
بهمن ۲۹, ۱۳۹۷ 0
گزارش درآمدی سال ۲۰۱۸ گوگل حاکی...بهمن ۲۸, ۱۳۹۷ 0
کارشناسان اقتصادی در چه...بهمن ۲۷, ۱۳۹۷ 0
ایرباس اعلام کرده است که...بهمن ۲۶, ۱۳۹۷ 0
شاید برای شما هم این اتفاق...بهمن ۲۵, ۱۳۹۷ 0
با نزدیک شدن به یکم اسفند و مراسم...بهمن ۲۹, ۱۳۹۷ 0
بهمن ۲۸, ۱۳۹۷ 0
بهمن ۲۷, ۱۳۹۷ 0
بهمن ۲۶, ۱۳۹۷ 0
بهمن ۲۴, ۱۳۹۷ 0
بهمن ۲۲, ۱۳۹۷ 0
بهمن ۲۰, ۱۳۹۷ 0
اردیبهشت ۰۵, ۱۳۹۴ 43
بهمن ۲۸, ۱۳۹۴ 0
بهمن ۲۵, ۱۳۹۳ 5
فروردین ۰۲, ۱۳۹۴ 42
مهر ۱۹, ۱۳۹۳ 2
مرداد ۰۷, ۱۳۹۳ 2
بهمن ۲۲, ۱۳۹۳ 1
بهمن ۲۴, ۱۳۹۳ 5
مرداد ۰۶, ۱۳۹۳ 0
آذر ۱۲, ۱۳۹۳ 0
3 ماه پیش
4 ماه پیش
4 ماه پیش
4 ماه پیش
4 ماه پیش
4 ماه پیش
4 ماه پیش